[Vacature] Sowieso zoekt nieuw bestuur!

Beste leden en studenten Duitse Taal en Cultuur,

Naarmate het jaar meer en meer vordert, wordt het ook steeds meer tijd, dat Sowieso op zoek gaat naar een nieuw bestuur. Het huidige bestuur houdt er na dit jaar mee op, en zoekt jullie om ons op te volgen!

Een bestuursjaar bij Sowieso is erg leuk, erg leerzaam, en is prima te combineren met je studie Duits. Hoewel het bij andere besturen gebruikelijk is, een jaar studievertraging op te lopen, hoeft dat bij Sowieso in principe niet te gebeuren. Door de kleinschalige opleiding en het niet supergrote ledenaantal, valt de werkdruk in verhouding tot de grotere opleidingen erg mee. Ook bestaat er een financiële vergoeding in de vorm van een bestuursbeurs, wat het allemaal nog aantrekkelijker maakt. De hoogte van de bestuursbeurs is afhankelijk van het aantal leden van de vereniging en niet op voorhand bekend.

De functies die vrij zullen komen zijn:

• Voorzitter
  • Secretaris
  • Penningmeester

De functies komen vrij voor de duur van 2 tot 4 semesters.
De functieomschrijvingen vinden jullie hieronder:

Voorzitter – de voorzitter houdt zich bezig met:

• Het leiden van alle vergaderingen;
  • Het coördineren van het bestuursbeleid en in het algemeen het initiëren van en zorgen voor een goed verloop van de, in het belang van de stichting of vereniging, noodzakelijke werkzaamheden;
  • Het samenstellen van het jaarverslag.

Secretaris – de secretaris houdt zich bezig met:

• de administratie en correspondentie en – indien van toepassing – de ledenadministratie;
  • de voorbereiding en het beleggen van alle vergaderingen;
  • het beheer van de eigendommen, geldmiddelen daarvan uitgesloten

Penningmeester – de penningmeester houdt zich bezig met:

• het beheer, de invordering en uitbetaling van de gelden van de stichting of vereniging en de boekhouding daarvan;
  • het elk jaar opstellen van een begroting voor het komende stichtings- of verenigingsjaar;

Indien jij je geroepen voelt om een van deze functies te gaan bekleden in het aankomende schooljaar, horen wij dat graag. Je kan je interesse aangeven via het volgende formulier. Je aanmelding komt dan bij ons binnen, en wij zullen dan spoedig contact opnemen.