Verslag Winterfestijn 2014.

Ook het Winterfestijn 2014 zit er weer op. Op 15 december 2014 was het weer ouderwets gezellig in de Leeuwenkuil van het PC Hoofthuis. Om 16:45 kwamen de eerste gasten langzaamaan binnendruppelen en hoopten we stiekem al op een hoge opkomst.

Naarmate het drukker werd, verbaasden wij ons meer en meer over de vrij hoge opkomst. Ik (Oriël) ben geen rekenwonder, maar na eventjes goed kijken bleken er op zijn drukst 42 mensen aanwezig te zijn, terwijl er dertig zich aangemeld hadden. Mijn avond kon al niet meer stuk!  Tegen zessen was het welletjes geweest met de inloop en heeft Jan-Willem het Winterfestijn officieel geopend. Iedereen leek in het begin een beetje af te tasten, maar al snel werd er heen en weer gesocialized, werden er biertjes opengetrokken en vloeide de wijn rijkelijk. Na een half uurtje was het dan tijd voor onze eerste ‘presentatie’: Het Berlin Magazin van de eerstejaarsstudenten. Het boekwerk werd snel doorgenomen, en er werd nog even speciaal verwezen naar de foto’s van slapende docenten en begeleiders: altijd lachen!

Het programma was op zo’n manier ingedeeld, dat er steeds een klein half uurtje gezellig kon worden gedaan, en we daarna een kort intermezzo met een act zouden hebben. Even later was Julianne aan de beurt met een kort verhaal. De titel van dit verhaal ben ik helaas even vergeten, maar ik weet wel dat de hele Leeuwenkuil voor een kort moment deze avond helemaal stil was.

Als derde act hadden we een soort ‘Poetry Slam’ van Philipp Dorok, gastdocent uit Bochum. Met korte gedichtjes en korte verhaaltjes wist Philipp de lachers op positieve wijze op z’n hand te krijgen. Met verfijnde, humoristische en soms ook satirisch getinte teksten wist hij in een kort tijdsbestek toch een heel breed scala aan tekstsoorten ten gehore te brengen, en met succes.

Als laatste act speelde David een trompetsolo. Hoewel er al mensen weg wilden gaan, bleven zij toch nog even luisteren naar het indrukwekkende geluid uit zijn trompet. Oorspronkelijk was het idee om slechts een nummer te spelen, maar na een overweldigend applaus, dat als een soort Mehr! Mehr! Mehr! fungeerde, kwam er nog een stuk uit. Een nog groter applaus was het resultaat.

Hoewel hoop vaak een slechte raadgever schijnt te zijn, heeft onze hoop ons dit jaar niet in de steek gelaten! Wat een drukte, wat een gezelligheid. De inzet van jullie allemaal was buiten onze verwachting, en we willen jullie ook via deze weg enorm bedanken voor alle meegebrachte etenswaar en opvoeringen. We hebben van dit feest genoten, en hopen vooral de eerstejaars enthousiast te hebben gemaakt voor het verenigingsleven. Hoewel dit ons eerste evenement was dit jaar, zal het zeker niet het laatste zijn! Houd van tijd tot tijd de Evenementenpagina op de hoogte, zodat jullie niks missen!

UPDATE: Foto’s nu online op Facebook!

Bestuur

Het bestuur van Sowieso doet zijn best om jullie via deze website van alle nodige informatie te voorzien!

You may also like...

  • Carla Dauven-van KNippenberg

    Beste Oriel, beste SOWIESO,
    Wat een leuk idee om meteen het verslag van het Winterfeest 2014 te posten. Jammer genoeg was ik door ziekte geveld en kon zelf dus niet aanwezig zijn. Maar door jouw verhaal mocht ik tenminste een beetje nagenieten. Dank!
    Hartelijke groet,
    Carla Dauven