Umsonst in De Brakke Grond.

Umsonst
Johann Nestroy is 19 t/m 23 januari terug in Amsterdam met de klucht Umsonst: kunnen we ontsnappen aan het burgerlijk bestaan?

Nestroy
Toneelschrijver Johann Nepomuk Nestroy was de kwelgeest van de welgestelde burgerij. Speciaal voor zijn 19e eeuwse Weense publiek herschreef hij succesvolle Franse kluchten en voorzag hij ze van een existentiële laag. In het stuk Umsonst ontvluchten twee toneelspelers het provinciale milieu op zoek naar roem. In deze komedie spelen ze een kat-en-muisspel met fabrieks- en theaterdirecteurs. Op het einde blijkt als klap op de vuurpijl hun virtuoze toneelspel voor niks geweest te zijn, umsonst!

Over de makers
Comp. Marius en ’t Barre Land, beide fervent liefhebber van de (moderne) klucht, werkten al vaker samen: eerder maakten ze Henri IV (1997), Het belang van een ideale echtgenoot (2003) en Happy Days (2007). Na de samenwerking in Figaro (2014) schuift Jonas Vermeulen opnieuw aan voor de muziek, en voor het eerst als speler. Bekijk hun eigentijdse versie van Umsonst, in Vlaams cultuurhuis de Brakke Grond.

Via Studievereniging Sowieso valt deze voorstelling voor 9 resp. 7 euro (online). Indien er genoeg animo voor is, kunnen we deze voorstelling als vereniging bezoeken. De prijs blijft dan gelijk.
Voor leden, die tevens aan hun contributieplicht voldaan hebben, geldt er een korting van 2 euro op de ticketprijs. Dit betekent dat zij voor 7 resp. 5 euro mee kunnen naar deze voorstelling, die normaal 14 euro kost!

Mocht je geïnteresseerd zijn, geef je aanmelding dan via het volgende formulier door! Wij kunnen dan je kaartje reserveren en na betaling opsturen (of je doet het zelf en mailt ons met de betaalbevestiging, je krijgt de korting dan van ons terug. Geef jezelf dan op als Kunstvakstudent).