Januari 2015

Open Agenda voor januari 2015
12 januari – Spraakwaters verjaardag XL Editie – gratis
Spraakwater is de vaste poëzieavond in Studio /K waar ongepubliceerde dichters eigen werk voordragen. Spraakwater is intiem en gewaagd maar bovenal vernieuwend. Van romantisch tot agressief, van lichtvoetig tot zwaarmoedig: allerlei gedichten passeren de revue. Op maandag 12 januari wordt vanaf 20:30 de éénjarige verjaardag van de poëzieavond gevierd.

Locatie: Studio K
Voertaal: Nederlands
Prijs: Gratis

21 januari – Die Flakhelfer; Krijn Thijs interviewt Malte Herwig – gratis
Heel wat toonaangevende figuren in de Bondsrepubliek waren in hun jeugd lid van de NSDAP, maar ze hebben het ontkend of verdrongen. Malte Herwig heeft het ledenregister van de partij, dat tientallen jaren gesloten bleef, doorgewerkt en sprak met vele laatste ooggetuigen van de oorlogsjaren. In De laatste lichting vertelt hij de geschiedenis van hen die verstrikt zaten in het naziverleden.
Locatie: Goethe-Institut Amsterdam
Voertaal: Duits
Gratis voor studenten.

27 januari – Deutsches Kino: Halbschatten – €8
Merle reist op uitnodiging van haar vriend Romuald naar Zuid-Frankrijk. Bij aankomst blijkt hij echter helemaal niet aanwezig te zijn. In plaats daarvan ontmoet ze zijn kinderen Emma en Felix, die haar direct duidelijk maken dat zij niet welkom is. Ondanks alles besluit Merle om te blijven en haar plek in het grote huis te veroveren, totdat Romuald weer terug is. Ze brengt haar dagen door aan het zwembad en probeert een band op te bouwen met Emma en Felix.
Locatie: Het Ketelhuis, Amsterdam
Aanvang: 19:30. Einde: ong. 21:00.
Voertaal: Duits, met Engelse ondertiteling.

Naarmate er meer evenementen bekend raken, zal de Open Agenda ook voller raken. Kijk dus geregeld, of er wat nieuws tussen staat!