Februari 2015

Open Agenda februari 2015

16 februari – The Sandberg Series by Keith Hennessy – gratis
Keith Hennessy (1959) is een danser, choreograaf en performance kunstenaar uit San Francisco. Hij is bekend om zijn non-lineaire performances waarbij dans, taal en zang gecombineerd worden met fysieke en visuele beelden en zijn geïmproviseerde performances die vaak de barrière tussen performer en toeschouwer ondermijnen. Hij is de oprichter van Zero Performance en Circo Zero, twee performance collectieven die in hun stukken actuele politieke en sociale thema’s aankaarten.
Locatie: Goethe-Institut Amsterdam
Aanvang: 19:30
Gratis voor studenten.

20 februari – Theather Zuidpool: Empedokles – €10.50 (online kaartverkoop)
Der Tod des Empedokles is een onvoltooid treurspel van Friedrich Hölderlin (1770-1843). Zijn opzet strandde in drie onafgewerkte versies. Uit de drie ontwepren van Hölderlin stelde Zuidpool een vierde ontwerp samen. Deze Empedokles is een weigering om bestaande maatschappelijke, politieke en biologische grenzen te aanvaarden. Een intens afscheid en tegelijk een toekomstvisioen. Zuidpool speelt Empedokles in het oorspronkelijke Duits, met Nederlandse boventitels. Het gezelschap vertrekt vanuit de poëtische kracht en de muzikaliteit van de oorspronkelijke taal.
Locatie: Nes 45, Amsterdam
Aanvang: 20:30
Prijs: €10.50 online. Onderhandelingen lopen op het moment over studieverenigingskorting.
Trailer:

24 februari – Deutsches Kino: Vergiss Mein Nicht – €8
Van het ene op het andere moment is het biografische geheugen van de succesvolle academica Lena gewist. Oorzaak: een onopgemerkt gebleven meningitis. Deze retrograde amnesie, zoals de medische diagnose luidt, zorgt ervoor dat ze niemand meer herkent – inclusief zichzelf. Ze kent de woorden nog wel, maar die hebben geen betekenis meer. Begrippen als regen, liefde en boosheid zweven in het luchtledige. Lena moet haar eigen ik weer vormgeven, als een beginnend actrice die haar tekst leert voor een nieuwe rol. Haar echtgenoot Tore probeert met liefde en geduld haar dit alles weer bij te brengen. Als laatste moet Lena ook van hem aannemen dat ze van hem hield en dat hun gezamenlijk verleden de betekenis heeft die het voor Tore heeft.
Locatie: Het Ketelhuis, Amsterdam
Aanvang: 19:30