Johan Leysen: Trauerzeit in De Brakke Grond.

Op 8 april kun je met Studievereniging Sowieso naar de voorstelling van Johan Leysen, Trauerzeit, in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond.

Uit de beschrijving:
De dood is groot
Een jongen verlaat zijn moeder om in het leger te dienen. Hij maakt kennis met de mannenwereld; de vriendschap, de eenzaamheid en de vrouwen. Na een liefdesnacht is hij te laat voor de slag. In zijn haast stoot hij door tot de vijandelijke troepen en sterft. Johan Leysen trekt parallellen tussen dit personage uit Rilke’s ‘Het lied van liefde en dood van kornet Christoph Rilke’ en het leven van zijn eigen vader. Omringd door een cellokwartet, een sopraan, een actrice, een beeldend kunstenaar en een cineast neemt Leysen je mee in de wereld van de rouw en wat dat aanricht in het hoofd van een jongen van tien. Deels in het Duits gespeeld, Nederlands boventiteld.

De dood is groot.
Wij zijn aan hem gegeven
met lachende mond.
Als wij menen
midden in ‘t leven te staan
waagt hij te wenen midden in ons.

— R.M. Rilke (vertaling Bert Schreurs)

Credits
Spel: Isabelle Ronayette en Johan Leysen / Concept en regie Johan Leysen / MuziekDominique Pauwels / Cello Benjamin Glorieux, Liesemarie Beelaerts,Séraphine Stragier, Pieter Matthynssens / Sopraan Louise Wayman / Decor Hans Op de Beeck / Film Laurence Rebouillon / Productie: Johan Leysen / Coroductie Les Théâtres de Luxembourg / tournee 529 Dragons, Marseille

Voor dit toneelstuk kun je als lid al voor slechts €6 een kaartje kopen! Stuur dan een mail naar evenementen@svsowieso.nl, of schrijf je in via het formulier hieronder.

Bestuur

Het bestuur van Sowieso doet zijn best om jullie via deze website van alle nodige informatie te voorzien!

You may also like...