Sowieso presenteert: Deutsches Kino

Duitse films vallen onder de parels van gemaakte films in Europa. Jammer genoeg krijgen ze niet altijd even veel aandacht. In Deutsches Kino besteden we aandacht aan deze films, door ze te vertonen aan onze leden, of onze leden in de gelegenheid te stellen deze films in de bioscoop te zien.
Het is hierbij niet per se bedoeld om oudere, bekendere titels te laten zien. Ook onbekende, nieuwe titels komen aan bod.
Met Deutsches Kino zal Sowieso maandelijks voor een film zorgen. Dit kan in Het Ketelhuis zijn bij Deutsches Kino, maar ook gewoon in een lokaal op de UvA. Wij zorgen dan vanzelfsprekend voor een film, maar aanraders zijn van harte welkom. Bij voldoende animo kunnen de leden eventueel zelf een film kiezen uit een kleine selectie voor die maand, passend bij het geldende thema.

We trappen af in Het Ketelhuis. Daar wordt op 27 januari de film Halbschatten vertoond. Uit de beschrijving:

Merle reist op uitnodiging van haar vriend Romuald naar Zuid-Frankrijk. Bij aankomst blijkt hij echter helemaal niet aanwezig te zijn. In plaats daarvan ontmoet ze zijn kinderen Emma en Felix, die haar direct duidelijk maken dat zij niet welkom is. Ondanks alles besluit Merle om te blijven en haar plek in het grote huis te veroveren, totdat Romuald weer terug is. Ze brengt haar dagen door aan het zwembad en probeert een band op te bouwen met Emma en Felix. ‘Halbschatten’ is het debuut van regisseur Wackerbarth, die een fijnzinnig portret van een eenzame vrouw schetst.

De film duurt 80 minuten en is Engels ondertiteld.
Normaal kost een toegangskaartje €8,50, maar via Sowieso slechts €6. Voorwaarde voor de kortingsprijs is wel dat je ingeschreven bent als lid van de vereniging en je de de contributie voor dit collegejaar voldaan hebt. Aanmelden via het formulier hieronder of op evenementen@svsowieso.nl

INSCHRIJVINGEN ZIJN GESLOTEN. JE KUNT NIET MEER MEE NAAR DIT EVENEMENT.